Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunta

Twitter joulukalenterini #kunnanjoulu 2018 by #namekimmo!

Tästä alkaa #kunnanjoulu Twitter-joulukalenterini ja esittelen joka päivä jouluaattoon saakka twiitissä yhden rakkaan kunnan Suomesta, koska olen aina tykännyt maantiedosta ja Suomesta!

1. luukku #kunnanjoulu kalenterissani on #Pirkkala!
Se on monelle läpikulkupaikka Tampereen läntisen ohikulkutien johdosta. Pirkkalassa asuu noin 20000 asukasta ja siellä on lentokenttä! Keskusta on Suuppa, jonka liki sijaitsee ns. uusi #kirkko ja vanha kirkko noin 6 km syrjässä.

2. luukku #kunnanjoulu kalenterissani on #Tampere!

Tunteet, yhteiskunta ja agape!

Tunteiden takia ihmisiä voidaan kiusata, koska kiusaajat perustavat asemansa tunteiltaan vajaiden ihmisten joukkovoimaan. Nykyajan poikkeavuus on tunteellisuutta. Tunteita halutaan ääritapauksissa mielialalääkityksellä puuduttaa, vaikka joskus se on perusteltua niin silti väitän, että tunteelliset ihmiset ovat usein tunnevammaisten ihmisten uhreja.

Henkisen työn henkireiät

 

Elämme aikaa, jolloin monet suomalaiset ovat vapautuneet fyysisesti raskaasta työstä ja moni on istuutunut tietokoneen ääreen. Kirjoittaminen on vapautunut ja helpottunut paljon ja meillä kaikilla on paljon sanottavaa. Jossakin mielen sopukoissa on turhaumia ja raivoa, joka kynän (näppäimistön) kautta purkautuu kaikkien nähtäville. Oman kirjoitustyylinsä ja kirjoitustensa sävyn voi saada säyseämmäksi muutaman menetelmän avulla.

1.       Harkitse aina aihetta, josta kirjoitat tarkoin.

Niin muuttuu maailma Eskoseni

 

Eilen suurin kirjaimin aamulehti huutaa lakimuutoksia, jotta naisten häirintä loppuisi tai ainakin tulisi rangaistuksen piiriin.

Inhimillisen järjen kritiikki

Sehän tiedetäänkin, että jos maailmankaikkeus olisi ns. "ääretön", olisi jokainen piste yhtä paljon sen keskellä kuin mikä hyvänsä muukin, joten ainoa järjestys olisi mielivaltainen, kuvitteellinen ja laajimmillaankin vain jonkun tietyn aikakauden tarkoituksiin soveltuva, vertaileva teippailu, vailla muuta pätevyyttä kuin julistuksellisen sävynsä antama varmuus. 

Esitellystä syystä onkin kiehtova huomata kuinka vähän mielletään inhimillisiksi piirteiksi niitä ominaisuuksia, jotka todella tekevät meistä inhimillisiä.

Kivaa joulun aikaa Oulusta!

Mistähän sitä näin joulun alla tonttuna kirjoittaisi? Taidan tyytyä perinteiseen kaavaan ja kirjoittaa minulle tärkeistä tapahtumista Suomessa vuoden 2017 aikana. 

NHL-rookie-kausi sujui Patrick Laineella Winnipeg Jetsien tiimissä hyvin ja Lauri Markkasen varaus NBA seuraan nimeltään Chicago Bulls olivat suuria urheilu-uutisia maailmalta Suomeen. Ja Markkasen kausihan on alkanut hyvällä heittotarkkuudella ja peliajalla!

Nykyajan isänpäivän viettoa ja yllätyslahjoja

Sateenkaariperheiden  sukupuolineutraali yhteiskunta sekä vapautunut yliseksuaalinen ilmapiiri tuovat uutta ilmettä ja ilmaisua sekä  yllättävää lahjavalikoimaa  isukkien juhlapäivään.                                                                  &n

Somekeskustelu yhteiskunnallisena vaikuttamisena

Olen nähnyt Puheenvuoro-palstalla ilmeisellä ammattitaidolla ja huolellisesti kirjoitettuja blogeja, jotka eivät ole näyttäneet kiinnostavan ketään. Vaikkapa yksinkertaisesti siksi, että teksti on liian pitkä ja/tai monimutkainen, jotta kukaan jaksaa lukea sitä alusta loppuun ajatuksella. Kuitenkin Twitterissä ja muualla mediassa olen törmännyt kommentteihin, joiden mukaan ”professoreiden pitäisi olla enemmässä määrin julkisuudessa läsnä osallistumassa yhteiskunnalliseen keskusteluun, ottamassa kantaa asiantuntemuksemme mukaisiin kysymyksiin”.

Yhteiskuntatieteiden tarkoitus

Yllättäen Yuval Harari toteaa uudessa kirjassaan HOMO DEUS(2017) saman minkä totesin kuvassani yllä vuonna 2002. Yhteiskuntatieteet ovat oppimisjärjestelmiä, joiden "teorioiden" on tarkoitus muuttaa ihmisten ja ihmisryhmien käyttäytymistä yhteiskunnassa. Tuollaiset teoriat eivät ole pysyviä toisin kuin luonnonlait.

Harari: 

Julkaise syötteitä