Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalkapallo

Jalkapallohullujen juhlaviikot

Jalkapallohullujen juhlaviikot alkavat ensi viikolla. Venäjällä järjestettävää MM-turnausta seurataan kaikkialla maailmassa. Kyseessä on maailman suosituin urheilutapahtuma. Ja vaikka Suomi ei mukana olekaan, innostus meilläkin on valtava.

Eräänlaisen ennätyksen tekee Yleisradio, joka pohjustaa MM-kisoja 24 tunnin suoralla erikoislähetyksellä, joka alkaa Yle Puheen kanavalla tänään lauantaina (9.6.) klo 12. Puhetta futiksesta tulee yötä päivää: https://yle.fi/urheilu/3-10241138 Meniköhän vähän överiksi?

Omassa lajissaan maailman paras

Manchester Unitedin jalkapallojoukkueen nykyinen päävalmentaja José Mourinho on omassa lajissaan maailman paras. Seurajoukkueiden managerina hän on voittanut niin paljon Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Englannissa, ettei hänen veroistaan toista ole.

Mourinho on todellakin omassa lajissaan monella tavalla. Hän on ristiriitainen persoona, röyhkeä kuin Trump, provokaattori, joka edustaa monelle jalkapallon kielteisiä puolia. Melko sietämättömän kuvan miehestä saakin, kun lukee hänestä tehdyn henkilökuvan (Julien Wolff: José Mourinho - Omassa lajissaan, Minerva 2018).

Australialaisen kriketin musta hetki

Moni suomalainen tuskin on seurannut australiaisen kriketin vuosikausiin suurinta skandaalia otsikoita pidemmälle, lyhyt yhteenveto on siis tarpeen.


 Australialaiset pelaajat syyllistyivät maaottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan Kap-kaupungissa krikettipallon rouhimiseen hiekkapaperilla. Kundit lääppivät kentällä vähän enemmän pitoa pallon pintaan. Temppu paljastui televisiokuvista ja maailma katosi yhtäkkiä maajoukkueen alta. https://

Palloilua

 

 

Olen pitänyt puolentoista viikon taukoa pallopeleistä satunnaisia eteen putkahtaneita klippejä lukuunottamatta, olo on yllättävän hyvä.

 

Rugbymatsin voi aina korvata lukemisella tai elokuvalla ja jalkapallon sijaan kuunnella poliittisia podcasteja tai äänikirjaa. Lyhyen kokeilujakson perusteella vieroitusoireita tai yleistä elämän huononemista ei moisesta seurannut. Jokaista hetkeä, ei tarvitse täyttää pomppivan pallon katsomisella.

 

Huuhkajat haastaa Kreikan, Unkarin ja Viron

Suomen jalkapallomaajoukkue​elle, tuttavallisemmin Huuhkajat, arvottiin tänään (24.1.2018) paikka UEFA Nations Leaguen C-liigassa. Kyseinen turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä ja se huipentuu ensi vuoden kesän loppuotteluihin. Etukäteen jalkapalloilun edustusjoukkueet oli sijoitettu oman menestystasonsa mukaisiin liigoihin, joista sitten tänään arvottiin omiin lohkoihin 3-4 joukkuetta. Oman liigansa voittajille on tarjolla paikka EM-turnaukseen, mikäli se ei selvitä sinne tietään "normaalien karsintojen" kautta. 

Uskomatonta!

Italia jää pois jalkapallon MM-kisoista 60 vuoteen. Se varmistui eilen maanantai-iltana.

"Italia pelasi MM-jatkokarsinnan toisessa osassa 0-0 -tasapelin Ruotsin kanssa. Ruotsi oli voittanut ensimmäisen osan 1-0 ja eteni MM-kisoihin." Ruotsi! Uskomatonta!

Olen vannoutunut Italian fani ja ymmärrän, että tämä on sykkä päivä italialaisille.

Kai nyt voin liputtaa Ruotsia.  Elämä jatkuu. :)

Pörssilistautumisesta lisää potkua suomifutikseen?

Mitä yhteistä on italialaisella Juventuksella, saksalaiselle Dortmundilla ja skotlantilaisella Celticillä? Ne kaikki ovat pörssilistattuja jalkapalloseuroja. Halutessasi voit ostaa jalkapalloseuran osakkeita ja teoriassa vaikuttaa seuran omistajana seuran asioihin. Kauppalehden lehtijutun (3.6.2017) mukaan eurooppalaisten jalkapalloseurojen osakkeet ovat nousseet keskimääräistä paremmin.

Kotimainen Veikkausliiga matelee

HIFK fotbollin katsojamäärätavoite karkaamassa

Stadin derby on fudista parhaimmillaan. Mökki täynnä ja fanipäätyjen kannatuslaulut raikaavat. Mikäli useimmat Veikkausliigan ottelut saisivat yhtä lailla massat liikkeelle, niin jalkapalloseuroilla ei olisi mitään hätään. Helsinkiläisseuroista erityisesti HIFK fotboll pyörii vahvasti lipunmyynnin varassa, joka kattaa peräti 45 prosenttia budjetista. Samaten sponsoriraha on riippuvainen stadionin yleisömääristä, vaikkakin lukumääräistä näkyvyyttä tulee enemmän televisiosta.

Islantilaisten takia

Islanti voi voittaa tänään. Näin yritän selittää itselleni, jotta jaksaisin katsoa jalkapalloa. Eilinen ottelu Saksan ja Italian välillä oli upea, mutta tulos ei ollut sitä mitä odotin.

islantilaisilla ei ole mitään menetettävänä, koska ovat jo tässä vaiheessa ylittäneet odotukset. Toisin on Isäntämaa Ranskalla.

Miesten Euro

Parhaillaan käynnissä olevilta jalkapallon EM-kisoilta ei voi välttyä, vaikka pallon potkiskelu ei sinänsä kiinnostaisikaan. Eteenkin pienen ja sympaattisen Islannin uroteot eurokentillä ovat tehneet turnauksesta salonkikelpoista seurattavaa myös niille, jotka perinteisesti suhtautuvat nihkeästi urheiluun. Tämän johdosta urheilusta nousee pintaan myös näkemyksiä, joita ei kovin usein kuulla.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä