*

Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Vladimir Putin

Onko Trump Putinin pihdeissä?

Olemme viime aikoina todistaneet nykyajan suurinta poliittista vedätystä, jonka lopputulos on vielä hämärän peitossa. Kyse on siitä, miten Venäjä kietoi Donald Trumpin pauloihinsa ja auttoi hänet Yhdysvaltain presidentiksi.

Brittiläisen toimittajan ja Venäjä-ekspertin kirja esittää kovia väitteitä Trumpista ja hänen suhteistaan venäläisiin. Sähkökirja on jo ilmestynyt, ensi viikolla tulee julki paperiversio (Luke Harding: Salajuoni, Into 2017).

Loistava Putin - Julma Putin

Vladimir Putin on arvoituksellinen mies. Kun hänestä tuli Venäjän presidentti, hän oli länsimyönteinen, Loistava Putin, joka haaveili jopa Venäjän Nato-jäsenyydestä.

Kun menossa on kolmas presidenttikausi, Putin on monen mielestä julma tsaari, epäluuloinen yksinvaltias, joka näkee kauhut kaikkialla. Hän on vakuuttunut siitä, että länsi ja erityisesti Yhdysvallat huijaa päätöikseen Venäjää.

Putin vitsien valossa

Vladimir Putin menee ravintolaan Federaationeuvoston ja Duuman puheenjohtajien kanssa. Tarjoilija tulee kysymään, mitä tilattaisiin.
Putin: "Otan lihaa ja olutta."
Tarjoilija: "Entä vihannekset?"
Putin: "Heille myös lihaa ja olutta!"

Vitsi on poimittu Ilmari Susiluodon, 68, uudesta kirjasta (Plan Putina - Punaiselta torilta Maidanin aukiolle, Auditorium 2015). Plan Putina tarkoittaa Putinin suunnitelmaa nostaa Venäjä takaisin suurvallaksi.

Venäläinen sankari

Vanhan viisauden mukaan onnellinen on se kansa, joka ei tarvitse sankareita. Ovatko venäläiset onnellisia vai onnettomia, kun Venäjällä on jälleen ryhdytty palvomaan sankareita? Yksi sankari on ylitse muiden: Vladimir Putin.

Presidentti Putin pönkittää itse omaa sankaruuttaan monin tavoin. Hänen ympärilleen on rakennettu sankarikultti, jolle ei löydy ainakaan lännessä vastinetta.

Mutta kukahan tässä panee housuihinsa vihtaa tai vastaa?

Tunnistatko miehemme? Olen turhankin helläkätinen mielipiteisiini nähden, mutta pitäähän omaakin nahkaansa suojella.

Sanoitus pohjautuu säveleltään J.J.Calen kappaleeseen "Don`t Cry Cister", jonka alkuperäisversion voi kuunnella täältä: 

https://www.youtube.com/watch?v=KJnhlMMhmds

Otat Ukrainasi vai?

Urheilu on myös kulttuuria, politiikkaa ja taloutta

Seurailin radiosta ja televisiosta Suomen koripallomaajoukkueen eli susilauman ratkaisuottelua MM-kisoissa Espanjassa. Vastassa oli Uusi-Seelanti, joka olisi välttämättä pitänyt voittaa.

   Ensin Suomi jäi pahasti jälkeen pisteiden keruussa. Mutta loppukiri puri. Voitto olisi tullut, jos susilauman vetäjä olisi viimeisillä sekunneilla saanut kaukoheittonsa koriin. Mutta, voi surkeus, heitto lipsahti pieneen. Suomi hävisi 65-67. Seurauksena on kotimatka. Ei ihme, että sudet ja heidän sadat faninsa purskahtivat itkuun.

Kullervo-ooppera iski Gazan ja Ukrainan hermoon

Yle Teema tarjosi suorana lähetyksenä Savonlinnan oopperajuhlilta Aulis Sallisen Kullervon, ohjaus Kari Heiskanen, kapellimestari Hannu Lintu. Pääosissa mm. Tommi Hakala, Tuija Knihtilä ja Ville Rusanen. Kapellimestarina oli Hannu Lintu. Tuo teos oli esitetty vuonna 1992 jopa Yhdysvalloissa.

   Kullervo on nyt heinäkuussa 2014 ajankohtaisempi kuin aikoihin. Tämä Kalevalan kertomus todistaa vakuuttavasti ja johdonmukaisesti saman kuin Gazan ja Ukrainan väkivaltakriisit eli että se joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu.

Euroviisut ovat pilakuva Euroopasta ja EU:sta

Euroviisuhuumassa ei ole enää mitään mittaa eikä määrää. Tätä pöhöttyneiden iskelmäpiisien kilpailua seurataan suorastaan hurmioituneesti Australiassa ja Kanadassa asti. Siellähän suuri osa väestöstä on melko tuoreita Euroopasta tulijoita.

   Useimmat Kööpenhaminassa esitetyt kappaleet olivat suunnattomien valoefektien keskellä tapahtuvaa jumppaa. Näkyvyyttä yritettiin rakentaa aivan epätoivon vimmalla. Kuuluvuudesta ei monesti ollut niinkään väliä.

Olympialaisista, oligarkeista, orjatyöstä ja tsaarin päänsärystä

Keskiviikosta 19.2. tuli ensimmäinen Suomen iloisten yllätysten päivä Sotshin olympialaisissa. Ensin naisten parisprintissä meikämimmit ottivat hopeaa. Ja sitten saatiin näihin synkkiin kisoihin suorastaan uskomaton yllätys, kun meikäläiset suksiuroot ottivat kultaa miesten parisprintisssä.

Kolme hiihtäjää tuli suurin piirtein yhtä aikaa loppusuoran alkuun. Saksalainen törmäsi kilpailijoihinsa ja kaatui, venäläinen horjahti. Niinpä sitten suomalainen onnistui pujahtamaan karkuun. Nuo käänteet unohtuvat nopeasti. Aikakirjoihin jää vain Suomen kultamitali.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä