Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen tulevaisuus

Ns. tulevaisuudentutkijoiden vastuuttomuus

Tutkijoilla on vastuunsa ja hyvillä konsulteillakin on vastuunsa, mutta ns. tulevaisuudentutkijoilta vastuuta ei tunnu olevan. Ovat lapiosankareita, mättävät hypeä laarista toiseen. Heille uusi ja hyvä ovat synonyymejä. Esimerkkinä kuva eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportista pelillisyyteen liittyen.

Raportista: ”Arvioinnin perusteella ensimmäisellä ennakointikierroksella käytetty menetelmä toimi varsin hyvin, sillä lähes kaikki ensimmäisessä ennakointiraportissa esitetyt teknologiat olivat edistyneet. ”

Suomi-ideaa, herra Lankku

Suomi tarvitsee tarinan, ja tämä on yksi niistä monista. Kun kaikki konstit on jo käytössä löytyy yllättäen uusi keino, niin yksinkertainen, että voit vain hämmästellä. Miksi ihmeessä sitä ei kukaan toinen ole jo ennemmin keksinyt?

Tarinat ovat usein leimattu saduiksi, mutta jokaisella menestyvällä yrityksellä on omat tuhkimotarinansa. Matti Wiio tuo suomalainen mies Ruotsissa kyllästyi työhaalareihinsa ja ampaisi kesken päivän suunnittelemaan jotain parempaa, ja näin syntyi kaikkien tuntemat ja tunnustamat riipputaskuhaalarit.

Julkaise syötteitä