Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Pyöräily

Pyörän selässä pitkin Eurooppaa

Kun tavallinen pulliainen siirtyy polkupyörällä paikasta toiseen, hän ei välttämättä hoksaa siinä mitään erityistä. Mutta kun professori polkee pyörällä Provencessa, Burgundissa tai Elsassissa, pyöräretkestä tulee pyhä toimitus, joka saa myyttisiä ulottuvuuksia.

Snadi pyörähdys Stadissa

Oli asiaa Vantaalta Stadiin, Ruoholahteen. Nappasin reissu- Feltin taajamajunaan ja polkaisin Assalta upeaa Baanaa ohi Pikkuparlamentin. Kyllä kelpasi.

Asiat hoidettuani, päätin chillailla pitkin rantaa. Hyvä pyörätie lotkotteli Hietalahden laitaa. Taistelin ohi Salven ja jatkoin nopsasti Nosturilta Kaivopuistonrantaan. Maistelin cappuccinoa Ursulan patiolla ja avarsin ajatuksiani; meren aavaa ulappaa, kaukokaipuuta… Roomassa kahvi on parempaa, halvempaa ainakin, tosin meri puuttuu. Jatkoin.

Pyöräurheilija Saikansalo saunassa

Kun Suomen paras pyöräilijä valmistautuu kuumiin etelän kilpailuihin, siinä on tosi kyseessä. Pentti Haanpää kirjoittaa pyöräurheilija Saikansalosta juttukokoelmassaan (Pentti Haanpää: Heta Rahko korkeassa iässä, Otava 1947). Jutussa kerrotaan, miten pyörä killui saunan katossa köysien varassa, ja siellä tukalassa kuumuudessa kyyrötti Saikansalo pyöränistuimella ja polki.

Julkaise syötteitä