Jorma Melleri

Kaikki blogit puheenaiheesta Kulttuurien vaihto

Uimahallien kaapu-uimarit - Tarvitaanko uimapukuun 5m kangasta?

Olen intohimoinen uimari, käyn yleensä kolmasti viikossa uimassa tai vesikävelemässä tai vesijumppaamassa. Kaupunkien uimahallit kuin kylpylät ovat tulleet tutuiksi jo vuosikymmeniä.

Yleensä hallit ovat aika hyvässä kunnossa ja järjestystä pidettiin yllä ennen kiitettävästi, jopa hieman nipottaen, pari vuotta sitten ei poikien sopinut uida rantabermudoissa, vaan ainoastaan lyhyet uimahousut olivat OK. Altaaseen ei sopinut mennä ilman suihkussa peseytymistä. Saunassa oltiin ilman uimapukua.

Pätemisen tarve

Disclaimer: Vapaavuorossa esiintyvät tekstini ovat sanataiteellisia pakinoita. Niissä esiintyvät hahmot ja tapahtumat ovat pitkälti kuvitteellisia, kuten lukijanikin.

Vili Lahtinen oli mukava tyyppi, mutta enää hän ei ole. Nykyisin se nilkki tunnetaan pitsanpaistajana.

Pipareita tropiikissa

Pakkasin matkalaukkuun pari pussia piparkakkumausteita ja piparkakkumuoteja, toivoen, että muut aineet löytyisivät Nicaraguan marketeista enkä erehtynyt.

Yhtenä joulukuun suunnuntaina menin Achuapan kylässä asuvan serkun luokse pipareita paistamaan. Kutsuimme muita sukulaisia mukaan ja erityisesti lapsia. Mukaan mahtui viisi lasta ja saman verran aikuisia.

Aikuiset olivat nähneet piparkakkuja joulukuvissa tai silloin, kun olen vienyt niitä valmiiksi tehtyjä pipareita.

Julkaise syötteitä